Üretim alanı ayırmaksızın, Teknoliva sunduğu üst düzey teknoloji çözümleriyle süreçlerinizi daha iyi, hızlı ve uygun maliyetli bir hale getiriyor.
Günden güne gelişmekte olan güçlü ekonomik yapılarda üretim en önemli rolü üstlenmektedir. Otomotiv endüstrisinden, eğitime, savunma sanayiden, enerjiye kadar tüm sektörlerde üretim doğru iş planı ile yapılmazsa zaman ve maddi kayıplar kaçınılmaz hal almaktadır. Doğru üretim stratejileri ve planları ile karlılık artacağı gibi yerel ve global pazarda da firmalar pozisyonlarını sağlama alacaktır. Tüm sektörlerde zorunlu olarak verimli çalışmaya, maliyetleri kontrol altına almaya ve maliyet iyileştirmelerini sürekli kılmaya itilmektedir. Oluşan fiyat ve maliyet baskısı, sektöre özel çözümler üretilmesine sebep olmuştur. Teknoliva ile uygun maliyetli çözümlerimize ulaşabilirsiniz.
İşletmelerin malzemeye dayalı envanter yatırımlarını minimuma indirmek üretimi ve verimliliği artırarak müşterilerine sundukları hizmeti geliştirmek amacıyla kullanılan bilgisayar destekli bir çizelgeleme ve kontrol tekniğidir.
Malzeme İhtiyaç Planlama (MRP) ile envanter seviyesini optimum düzeyde tutarken, üretime aktarılacak malzemenin talep edilen zamanda hazır bulunması ve olası sapmalarda kullanılabilir stoğu, planlı ihtiyaçları karşılaştırıp alternatif sipariş önerileri oluşturarak temin edilmesini destekleyen bir araç olarak üretim firmaları için oldukça avantaj sağlayan bir yetenektir. Malzeme kaynak planlama bir firma için çok önemli bir unsurdur . İhtiyaç duyulan malzemelerin ERP sistemleri aracılığı ile birlikte satın alma süreçlerinin yönetimi büyük önem taşımaktadır. Kurumsal kaynakların yönetimi kolay gözüksede maalesef zor bir süreç olup iyi planlanması çok mühim bir durumdur. Malzeme ihtiyaç planlaması MRP olarak kısaltılmış olup Material Requirements Plannig olarak bilinmektedir.
Nesnelerin İnterneti(IOT), bilgi üretebilen ve internet üzerinden bunu paylaşabilen tüm bilgi işlem cihazlarını, mekanik ve dijital makineleri, nesneleri, hayvanları ve hatta insanları birbirine bağlayan teknolojiye verilen isimdir. IoT kısaltmasıyla bilinen bu teknoloji, her bir “nesneye” benzersiz bir kimlik (UID) tanımlayarak herhangi bir insan müdahalesine gerek olmadan birbirleriyle ve merkezi kontrol mekanizmalarıyla veri paylaşımı yapmalarını sağlar.
Günümüzde neredeyse tüm sektörlerden farklı ölçeklerdeki şirketler daha verimli çalışmak, iş süreçlerini iyileştirmek, daha etkili kararlar almak ve işlerinin değerini artırmak için çeşitli nesnelerin interneti (IOT) uygulamalarını kullanmaktadır.
Programlanabilir mantıksal denetleyiciler (yani PLC) günümüzde endüstri de vazgeçilemez cihazlardan biridir. Endüstride elektrik kumanda devresi olarak tanımladığımız ve kontaktör, röle ve zamanlayıcı (timer) gibi malzemelerden oluşan sistemlerin yerine kullanılan mikro denetleyici kontrollü elektronik cihazdır. Bu sayede kumanda devrelerinin en büyük sorunlarından olan geniş alan ve yüksek maliyet gibi sorunlar giderilmiş olur. PLC’leri diğer mikro denetleyicilerden ayıran en önemli fark kısacası kullanım alanıdır. Yani bunları şu şekilde açıklayabiliriz;
PLC’ler endüstride diğer denetleyicilere nazaran daha çok tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise;
1. PLC’nin küçük bir bilgisayar yapısında olması
2. Endüstri şartlarına göre imal edilmiş olması.
3. Karmaşık sistemleri kontrol etmek çok daha kolay.